Met Pitaboy Koen Ceulemans als nieuwe waard beleeft De Roos van Casablanca aan Vroegeinde Vorselaar een stevige revival. De flukse zanger van de hit ‘Waar is da feestje?’ en zijn partner Retchille,  maken van deze legendarische taverne opnieuw een gezellig podium voor Vlaamse en Hollandse artiesten, en hun fans.

Toen charmezanger Eddy Mars uit Herentals zaakvoerder was, en later ook nog zijn ex-vrouw Rachelle, was De Roos van Casablanca de swingende thuishaven van  Vlaamse artiesten, die hun fans op een fijne zondagnamiddag trakteerden. Koen Ceulemans, de helft van de populaire Pitaboys, en zijn partner Retchille Calunsag knopen nu  terug met deze traditie aan. ‘Ik was hier vroeger als zanger al te gast bij Eddy Mars’, weet Koen. ‘Ik kende dus het huis hier als m'n broekzak. Het waren de vaste klanten van toen die me vroegen de zaak, die stilaan aan het doodbloeden was, over te nemen.’

Koen combineert De Roos van Casablanca nu met zijn optredens als Koen Romano en met de Pitaboys. Sinds het succes van ‘Waar is da feestje’ gaat het erg hard voor dit ambiance-duo. Ze werden bekende gezichten op Ment TV en traden al verschillende keren voor 10-duizenden mensen op. ‘De Foute Party, De Nacht van de Ambiance met Katastroof op de Groenplaats in Antwerpen, in het Koning Boudewijnstadion tijdens de rust van België-Nederland,…’, somt Koen op. ‘In het begin is het wel wat wennen tussen de grote artiesten. Maar je wordt het snel gewoon. Maar ik zit lang genoeg in het vak om te beseffen dat het morgen weer gedaan kan zijn. Lee Towers zei me ooit dat je moet genieten van elk moment dat je succes hebt. Morgen is het misschien alweer voorbij. Dat knoopte ik goed in m’n oren. Simpel blijven is de boodschap. Dat belet niet dat we geen ambitie hebben. Zo proberen we nu o.a. door te breken in Duitsland’.

In De Roos van Casablanca bieden Koen en Retchille een supergezellige thuishaven aan artiesten en hun fans, helemaal in de traditie van de goeie-ouwe Eddy Mars. ‘Elke zondagnamiddag loopt het hier vol’, verzekeren ze. ‘We willen dit uitbreiden naar het hele weekend. We beginnen ook met maandelijkse Dolle Donderdagen, een combinatie van een diner en optredens van bekende namen zoals Marjan Berger (Kees & Marjan),  Mieke, Bobby Prins en Trisha.

En ook op Valentijn hebben we een arrangement met diner en live-muziek.’ Meer info: www.lagappa.be, www.deroosvancasablanca.be.   Foto Van the Man / Nnieuws.